Recept Russian Imperial Stout
Kenmerken
Start SG 1.105
Eind SG 1.030
9,8% ABV
90 IBU
176 EBC
Mouten
Pale mout (7 EBC) – 72%
Cara 120 (120 EBC) – 10%
Havervlokken (2 EBC) – 8%
Chocolademout (900 EBC) – 4%
Carafa II (1150 EBC) – 3%
Geroosterde gerst (1600 EBC) – 3%
Hop
Galena (12.5%) – 60 minuten – 64 IBU
Galena (12.5%) – 30 minuten – 16IBU
Galena (12.5%) – 10 minuten – 10 IBU
Brouwzouten
De sulfaat accentueert de bitterheid van de hop waardoor deze ervaren kan worden als hard en droger. De verhouding Cl:SO4 is in dit recept 0,4.
Maischen
Maischen op:
63°C – 20 minuten.
72°C – 30 minuten.
Uitmaischen op 78 °C.
Gist en vergisting
Wyeast 1084 Irish Ale
Vergisting op 18,5°C .
Toelichting op recept