Recept
Kenmerken
Start SG 1063
Eind SG 1012
6,6% ABV
50 IBU
17 EBC
Mouten
Pale mout (7 EBC) – 63%
Pilsner mout (3 EBC) – 30%
Cara 120 (120 EBC) – 7%
Hop
Mandarina Bavaria (8,6 %) – 60 minuten – 30 IBU
Mandarina Bavaria (8,6 %) – 15 minuten – 10 IBU
Mandarina Bavaria (8,6 %) – 10 minuten – 6 IBU
Mandarina Bavaria (8,6 %) – 5 minuten – 4 IBU
Mandarina Bavaria (8,6 %) in de Whirlpool ( 3 gram/liter)
Mandarina Bavaria (8,6 %) dryhoppen met (4 gram/liter)
Brouwzouten
De verhouding chloride en sulfaat 2:1
Maischen
Maischen op:
67 °C – 45 minuten.
Uitmaischen op 78 °C.
Gist en vergisting
WHC Bjorn (Kveik).
De gist gepitched bij een temperatuur van 30 °C. De temperatuur daarna langzaam laten oplopen naar de 35 °C.
Toelichting op recept
Bij de vorige East Coast IPA duurde de hergisting op fles behoorlijk lang aangezien kveik behoorlijk flocculeert. Deze keer is er gebruikt gemaakt van bottelgist.