Ga naar de inhoud

Recept alcoholarm bier met SafBrew LA-01

Recept
Kenmerken
Start SG 1016
Eind SG 1010
0,8% ABV
25 IBU
10 EBC

Mouten
Pale mout (7 EBC) – 40%
Pilsner mout (3 EBC) – 40%
Cara 120 (120 EBC) – 14%
Tarwemout (4 EBC) – 6%

Hop
Cascade (7,1%) – 60 minuten – 10 IBU
Citra (12,0 %) – 30 minuten – 2.7 IBU
Wai-iti (2,6%) – 30 minuten – 2,5 IBU
Mosaic (10.8 %) – 30 minuten – 2.1 IBU
Citra (12,0 %) – 15 minuten – 2.5 IBU
Wai-iti (2,6%) – 15 minuten – 3.2 IBU
Mosaic (10.8 %) – 15 minuten – 2.8 IBU


Citra, Wai-iti & Mosaic in de Whirlpool (15 gram/liter)
Citra, Simcoe & Mosaic dryhoppen met (9 gram/liter)

Brouwzouten
Chloride/sulfaat verhouding van ruim 2:1 met 197 ppm chloride. Dus ruim 2x keer zoveel chloride dan sulfaat.

Maischen
Maischen op 72 °C waarbij het SG nauwkeurig wordt gevolg in het proces.


Gist en vergisting
Fermentis Safale LA-01
Vergisting op 20°C

Klik hier voor de proefnotities.